אופן אמירת גדלו לה' איתי לפני קריאת התורה

שאלה:

מה הטעם למה שנוהגים שהש"ץ פונה לצד הארון קודש כשאומר "גדלו לה' אתי" (כדמבואר בערוך השלחן ס"ס קל"ד, ועוד), הרי הוא מדבר לציבור כשאומר גדלו?

תשובה:

שלום וברכה

האמת שנחלקו בכך הדעות, ובקיצור שו"ע בסי' כה הכריע לומר כלפי העם כפי שסברת, בערוך השלחן כנראה מבין שזו אמירה ביחס להיכל, כלומר כעין התייחסות לקוב"ה – גדלו לה' איתי, ואילו לקיצוש"ע אכן ההתיחסות היא לעם – גדלו – כולנו יחד.