האם מותר לגרור את המוכר שימכור במחיר נמוך

שאלה:

חפץ המוצע למכירה במחיר מסוים
האם מותר לי להציע למוכר חצי מחיר, כדי להנמיך רמת ציפיותיו, כדי שאחר כך אקנה בקצת יותר מחצי מחיר?
לכאורה זהו מהלך מוכר ורגיל במסחר, אבל במבט של יהודי מן השורה זה נראה לא הגון, ועתה רצוני לדעת האם באמת יש איסור בכך?
שבוע טוב ותודה

תשובה:

שלום וברכה,

עימות בין מוכר ללוקח על המחיר, הוא מהלך בהחלט סביר וכשר, כאשר מדובר ששניהם מציעים מחירים הסבירים בשוק. אבל קונה שגורר את המוכר שימכור לו במחיר נמוך ממחיר השוק, נחשב אונאה מצד הלוקח – ואסור. [איסור אונאה שייך אצל מוכר שמגביה את המחיר, ואצל לוקח שמוריד את המחיר – ממחירי השוק].

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רכז סעיף א.