בל תשחית – השלכת כמות גדולה של אוכל שנשאר במעון לילדים

שאלה:

אני עובדת בגן בצהרון מגיע כמות אוכל פי שלוש מכמות הילדים ונשאר המון אוכל טרי קיבלתי הוראה ממנהלת הגן שעלי לזרוק את כל מה שנשאר לפח שליד הגן אסור לשמור שהרי מגיע טרי מידי יום אני נאלצת לצערי לעבור על איסור בל תשחית כל יום חשבתי לתת לנזקקים אך איני מכירה וזה כמות גדולה ןכבידה שאני לא יכולה לסחוב איתי מתנידת באוטובוס ולתת למישהי מה עלי לעשות כדי לא להכשל תודה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר הנזק מהאיחסון והבלגן לא שווה לך את עלות האחזקה או הניוד ואת רוצה לזרוק [מצוי מאוד באולמות של שמחות, שנשאר המון אוכל טוב בסוף הערב ואין מה לעשות עם זה…] מותר לזרוק. כך הורה הגרי”ש אלישיב והובאו דבריו בס’ פסקי תשובות ח”ב עמ’ תצד. לכן אין איסור בל תשחית במקרה זה, אבל כמובן כדאי לעשות מאמץ כן למצוא מישהו בסביבה שמעוניין בזה, אולי לדבר עם גבאי בית הכנסת הקרוב אולי הוא מכיר אנשים בודדים שישמחו לקבל וכדומה, כיון שמדובר לדבריך בכמות גדולה ודבר יום ביומו…

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אין איסור בל תשחית אז למה לחפש מישהו שיקח את האוכל, קיימת כאן חוסר בהירות, 50% מהאוכל בעולם נזרק לפח וקיים ביזבוז משאבים שהורס את העולם – האם לא נאמר בנקודה מסויימת שאולי כדאי לחשוב על עיגון הדברים באופן שאולי יציל עולמנו וישאיר לילדים שלנו מקום גם לחיות בו?

  2. שים לב, וזה חוזר בכל שאלותיך היום בנושא בל תשחית, אנחנו כיהודים לא "מחוקקים" אלא "מצווים". אין כזה דבר לעגן לאור המצב, מה שלא עומד בכללי ההלכה המחייבים אינו נמצא שם, ויש אכן מקום לכל אדם לפעול ברמה הסביבתית החברתית לפי יכולתו אמונתו תחושותיו וסדרי העדיפות שנראים בעיניו. לא כל דבר נכון ויפה הוא בהכרח הלכה מחייבת.