פנקס של דברי תורה

שאלה:

שלום רב,
אדם שיש לו פנקס שבו הוא רושם דברי תורה למשל, רשימה של עבירות שעשה לצורך עשיית תשובה שלא ישכח ומעין כאלה רשימות,
האם יכול באותו פנקס לכתוב גם דברי חולין כגון מטלות שעליו לבצע בבית וכו? או שראוי שיהיה בפנקס נפרד?

תשובה:

שלום רב,

בדוגמה שהבאת אין בזה קדושה לכן ודאי אין מניעה לרשום גם דברי חולין. כלומר גם אם אח"כ זה ייזרק לאשה אין בכך איסור משום שאמור אין בזה קדושה.

אולם גם אם מדובר בדברי תורה ממש, אם לכתחילה הפנקס אינו מיוחד רק לדברי תורה מותר לרשום בו גם דברי חולין, אבל אם הוא מיוחד לדברי תורה, יש להמנע. ראה ביאור הלכה סי' מב.