דיבור של חול בשבת

שאלה:

שלום,
כאשר אשתי שואלת אותי בשבת מתי התור שלי לרופא ביום ראשון (באיזו שעה) האם מותר לענות לה או שיש כאן דיבור חול בשבת, שהרי אני לא אומר אלך לרופא אלא רק עונה למשל תשע בבוקר.

תשובה:

שלום רב

אכן רק דיבור מפורש אסור אבל רמיזה מותרת, כמבואר בגמרא בשבת קנ א, וממילא גם במקרה הזה שאינו אומר מה יעשה אלא רק את השעה, אין בכך איסור. ואפילו אומר שילך לרופא אבל אינו אומר שיסע לשם, גם יש להקל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה!
    אגב,מדוע ניתן להקל אם אומר שילך לרופא?
    אומנם לא אומר אסע, אבל מצד רפואה בשבת(שאינו חלילה חולה שנפל למשכב, ואיך מותר להזכיר רפואה?)

  2. לא כל פגישה עם רופא זה עיסוק בתרופה שיש בה חשש שחיקת סממנים, לפעמים הוא רק נותן אבחנה, ולפעמים רק אומר לנוח…