גדול הנהנה מיגיע כפיו יותר מירא שמים

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
כתוב במסכת ברכות שגדול הנהנה מיגיע כפיו יותר מירא שמים
ובשוטנשטיין היה כתוב פירוש אחד שהביאו מאיזה מקום שבגלל שרב שנהנה מיגיע כפיו לא מפחד או מחשבן לתת מוסר למי שמלמד

לפי זה יש בעיה מסויימת לאדם לעזור כלכלית לרב או לאברך שהוא לומד ממנו במקרה שהוא צריך בגלל זה או שאין בזה בעיה?

תשובה:

שלום וברכה

עשית כאן קצת עירבוב… מה שכתוב גדול הנהנ מיגיע כפיו וכו' הוא המלצה לרב, שאם הוא יכול להתפרנס בלי ליהנות מקהל מרעיתו זה עדיף, כדי שיוכל להשפיע יוץר, אבל לקהל מרעיתו ההוראה היא הפוכה! הם מצווים בהכרת הטוב לסייע לרב כמה שיותר! דומה אתה בדבריך לאותו שנעל את חברו בתוך חדר סגור 24 שעות ללא מזון ושתייה ואמר לו, הרי הנהגה טובה היא לקבל תענית, אז הנה, דאגת לך שתקיים את המעלה הרוחנית הזו… עיין בדברים..