לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בישול כבד אחרי צליה וברכה בעיקר וטפל

שאלה:

שלום לרב
א האם בכבד ששהה שלושה ימים אחרי שחיטה שאסור בבישול יהיה מותר בטיגון בשמן דק כדין אפיה ולא טיגון אחרי צליה שהרי הדם לכאורה לא מתבשל
ב המ"ב בסימן קסח דן לגבי שריית יין בפת ולמסקנתו יברך מזונות ויאכל שהכל אחר, ויפטור השתיה שאלתי למה לא נתן פתרון לברך לפני על השתיה ועל המזונות בנפרד ואז לערבבם והאם ניתן לעשות כך בבסקוויט ותה

תשובה:

שלום וברכה

אין היתר אלא בצלייה ממש, גם טיגון במעט שמן נחשב ספק בישול לכמה ענינים, ראה למשל משנה ברורה בסי' קסח סעיף י.

ב. לא הבנתי את דבריך, זה הרי בעצם מה שמציע המשנה ברורה בס"ק סה.