לסמוך על העובד בחנות כשמציע הנחה

שאלה:

שלום. אם אני נכנס לחנות, ויש שם פרסום: 20 אחוז הנחה על הפריט הראשון וחמישים אחוז על הפריט השני. למטה כתוב לחברי מועדון בלבד.
אם המוכר אומר לי שהעשרים אחוז הנחה על הזוג הראשון זה גם למי שאינו חבר מועדון, אני יכול לסמוך על זה, למרות שלפי הכיתוב משתמע אחרת?

תשובה:

שלום וברכה,

ניתן לסמוך על העובד בחנות שמציע הנחה, גם כשאינו עובד בחנות – אם ההנחה שמציע הוא דבר שמתקבל ולא מוגזם.

גם במקרה הנ"ל יש לסמוך על המוכר שמפרש את הכתוב בהנחה.

בהצלחה.