רכישת קרקע עדיפה על מטלטלין?

שאלה:

לכבוד הרב!
האם ישנה עדיפות לייעץ לאדם לקנות נדל"ן מאשר מטלטלין?

תשובה:

שלום וברכה,

אין עדיפות בהלכה לקנות קרקע על פני מטלטלים. צריך לראות מה באמת עדיף, ואם נראה לך שעדיף נדל"ן כדאי שתאמר לו את דעתך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אזי מה הכוונה בפירש"י על הפסוק "ולפני עור לא תתן מכשל" (ת"כ) לפני הסומא בדבר לא תתן עצה שאינה הוגנת לו אל תאמר מכור שדך(=קרקע) וקח לך חמור(=מטלטלין) ואתה עוקף עליו ונוטלה הימנו? משמע שיש ערך יותר טוב לשדה(=קרקע) שהוא מנסה להתחמק מלייעץ עליו

  2. שלום רב,
    שם הכוונה שרוצה לקחת לו את הקרקע, ולכן מייעץ לו שימכור אותה עבור חמור. וזאת הדרך להוציא קרקע. אבל חמור יכול לקנות חמור אחר, משא"כ קרקע רוצה דוקא אותה. אבל לא מוכח משם שקרקע עדיף.