סמכות הסנהדרין בהריגת גוי

שאלה:

שלום,
לאור העניין הגובר בחקיקת "מוות למחבלים". שאלתי את עצמי האם בזמן הסנהדרין היתה הסמכות לחכמי ישראל להוציא גוי להורג?

תשובה:

שלום וברכה,

תפקיד הסנהדרין בעם ישראל היה להעמיד את הדת, לא להפעיל מלחמות נגד הגויים. השמירה מהאויבים ומלחמות עם האומות הייתה נעשית על ידי המלכות. וברור שגם במלכות ישראל כשהיה צורך להרוג את האויב, היו הורגים.

מצאנו בגמרא שבמלכות דוד היו פוסקים להלחם, והיו נמלכים בסנהדרין לפני צאצם למלחמה, ופירש רש"י כדי שיתפללו עליהם. הסנהרין היו מסייעים בתפילות, אבל הפסיקה ללכת למלחמה נעשתה מהמלכות.

מקורות:

ראה גמרא ברכות ג ע"ב. רמב"ם הלכות סנהדרין.