להעביר לחבר כרטיס מועדון שמקנה הנחה

שאלה:

ערב טוב לרב. שואל לגבי העברת כרטיס מועדון בעבור קבלת הנחה ברכישת בגדים בהסכמת בעל הכרטיס עבור שכן זה בסדר?

תשובה:

שלום רב,

כשבעל הכרטיס קונה בעצצמו עבור חבר – מותר.

להעביר את הכרטיס מועדון לחבר, תלוי במדיניות של החנות, ויש לברר באותה חנות האם מסכימים לכך.

בהצלחה.

נימוקים:

הכרטיס ניתן על דעת החנות. ולהעביר לחבר בדרך כלל לא מסכימים ולכן לרוב הדבר אסור.

אם הוא בעצמו קונה, מותר, שהרי לקנות מתנה עבור חברו יכול לקנות בהנחה עם הכרטיס שלו, ולכן גם אם מוכר לחברו מותר.