נעילת נעליים על רגליים רטובות אחרי מקלחת

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
שמעתי שאומרים שלפי הגמרא נראה לי בן אדם שמתקלח וישר שם נעליים עם רגליים רטובות זה גורם לעיוורון
האם זה דבר שעוד היום צריכים לחוש אליו?

תשובה:

שלום וברכה

אמנם ענין זה הובא בגמרא בפסחים קיא ע"א, ובשו"ע הרב הל' שמירת הגוף והנפש סעי' ט וערוך השלחן סי' רס, אבל העולם לא נהגו להזהר בזה ואין לחוש שומר פתאים ה', כך כתב בכף החיים שם ס"ק ג ובמחצית השקל שם. בליקוטי מהרי"ח סדר התנהגות ע"ש כתב שאולי בגלל שהיום לובשים גרביים בכלל אין חשש כזה.