בורר בסידור צעצועים בשבת

שאלה:

שלום, אם אפשר בבקשה לפרט איך אפשר לאסוף צעצועים שונים בלי למיין אותם.
דוגמא: כאשר בובות, דוקים וקליקס מפוזרים בסלון. אני רוצה להחזיר אותם לחדר ילדים למקומות שלהם. האם אפשר?

תשובה:

שלום וברכה

בדוגמא שהבאת יותר נראה שהבובות מחמת גודלן לא בדוקא מעורבות עם שאר המשחקים, ואפשר לקחת אותן למקום, אבל הדוקים והקליקס בסיטואציות רבות אכן מעורבים ואין למיין ביניהם בשבת אלא לאסוף הכל למגירה אחת ובמוצאי שבת ניתן למיין אותה. יש תמיד אפשרות להחליט שכרגע משחקים רק בקליקס, ואז לאסוף את הקליקס מתוך התערובת ולשחק בו במקום צדדי [ברירת אוכל מפסולת לשימוש מידי] ואחר כך לאסוף אותו למקום שהרי הוא כבר לא מעורב. אבל לאחר גמר המשחק, אם זה מעורב אין למיין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה.
    הרעיון שכתבתם להשתמש באופן מידי בקליקס ובכך לאפשר לברור אותו,
    בשמירת שבת כהלכתה כתב שאין לעשות כן, ( בהערות) כיון שסוף סוף כוונתו לברור.
    ואינו דומה למה שהתיר המשנה ברורה למצוץ את העצמות ובכך להתיר את ברירתן, דשאני התם בעצמות שגם כככה יש שהתירו ברירת העצמות, ואמנם אסור להלכה לברור אותו לדעת המשנה ברורה, אבל לגבי הא מיהא צירפם,

    אבל להשתמש בשאר אופנים להשתמש בדבר ובכך להתיר את ברירתו, אסור.
    עכת"ד שמירת שבת כהלכתה.

  2. באופן שבאמת משחקים בו זמן מה לא נראה שיש טעם לאסור. דבריו בהערה רלב אמורים באופן שבאמת אין כל תועלת וענין בניגוב עכשיו, ואכן הכל לפי הענין.