מה עושים עם הפרשת חלה?

שאלה:

שלום רב

לגבי ההפרשת חלה, האם שורפים את ההפרשה בתנור? שמעתי שהוא מטמא אותו.
האם ההפרשה, מרגע שהופרשה, כבר נחשבת לדבר טמא?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

הנושא אינו טומאה אלא איסור אכילה. הפרשת חלה דינה כתרומה שמותרת באכילה רק לכהן, ובזמנינו שהיא תרומה טמאה היא אסורה באכילה לכולם, ודינה ככל מאכלות אסורות. לכן אם שורפים אותה בתנור היא עלולה לאסור את התנור ולהצריך אותו הכשרה! מאוד לא מומלץ לעשות זאת [האפשרות היא רק כשה עטוף לגמרי בנייר כסף וזה לא מומלץ כי זה הרבה פעמים נפתח מהחום]. לכן מי שרוצה להחמיר לשרוף, תעשה זאת בקופסת שימורים ריקה על הגז וכדומה. אבל אם זה קשה, עדיף לעטוף היטב בניילון ולזרוק לאשפה, ולא להכנס לשאלות על כשרות התנור.