מה כותבים על המצבה?

שאלה:

בס"ד
ערב טוב לכבוד הרב
מה חשוב שיהיה כתוב על המצבה של הנפטר ?
האם יש פסוקים / משפטים שטוב שיהיו מצויינים על המצבה ?
האם מותר לכתוב בכמה שפות על המצבה ?
האם נכון לציין את שם הנפטר ושם אביו ואימו או רק שם אביו ?
על מה צריך להקפיד כשעושים מצבה כפולה ? כשהנפטר קבור ומעליו עתידים לקבור אחרי 120 שנה בעז"ה את אישתו ?
ועוד שאלה , אמנם באיחור לצערי . מדוע אין עוטפים את הנפטר בטלית אפילו אם לא היה דתי ולא שמר מצוות ?
קראתי פעם שחשוב מאוד לעטוף את גופת הנפטר בטלית מעל לתכריכים ואילו גופת הנפטרת רק בתכריכים. אך לצערי חברא קדישא לא מקפידים על כך.

תודה רבה מראש.
שבת שלום !

תשובה:

שלום וברכה

ניתן לכתוב: “איש תם וישר, אהוב על המקום ואהוב על הבריות”, או “אב מסור וידיד נאמן”, וכן על זה הדרך.. העיקר לא לכתוב דברים שאינם נכונים, כדי שלא ליצור חלילה קיטרוג.

אפשר לכתוב גם את שם אמו.

אין לכתוב בשפות זרות.

משאירים חצי מצבה ריקה שיוכלו לכתוב בה בבוא היום.

לא קוברים עם טלית, הטלית רק מלווה את האדם בשעת הלוויה עצמה.

בשורות טובות.

מקורות:

ראי כאן על דיני הקמת המצבה.