ירושה לבת

שאלה:

שלום וברכה הרב
לצערי סבי נפטר לפני מספר חודשים
אבא של אימי לסבי יש 2בנים שאחד מהן נפטר ו4בנות לאחר הפטירה הדוד גילה כי הם ערכו לסב צוואה שני הבנים חפני 17שנה אימי כלל לא ידעה לדברי הדוד הצוואה אצלו ולאימי הוגדר ירושה של עשרה שקלים וכן כל הבנות עד היום לא ראינו את המסמך
האם אימי יורשת ורשאית לפנות לדרישה לקבל את הצוואה ולתבוע חלק מהירושה

תשובה:

שלום וברכה,

מהתורה בת אינה יורשת כשיש בן.

נהוג שהבנות מקבלות אחוזים מסוימים עבור חתימתן לשילטונות על ויתור הירושה.

זכותן של הבנות לסרב לחתום עד שיראה הבן את הצוואה, שמא הסבא כתב סכום גבוה עבור הבנות, והיות ומודה הבן שיש צוואה עליו להראותו.

בהצלחה.