הערה בסדר ההלכות או"ח קלה

שאלה:

לכבוד הרה"ג שליט"א שלום וברכה

שולחן ערוך או"ח סימן קלה

סעיף ז
אם היו כהן ולוי בבית הכנסת וקרא הכהן וסבור שאין שם לוי והתחיל לברך ברכת התורה שנית אין מפסיקין אותו

סעיף ח
אם אין לוי בבית הכנסת כהן שקרא ראשון מברך שנית במקום לוי אבל לא כהן אחר כדי שלא יאמרו שהראשון פגום

לכאורה קשה מדוע התחיל מרן ז"ל בטעה הכהן וקרא במקום לוי כו' הול"ל קודם שיש דין שבמקום שאין שם לוי אז הכהן מברך שנית ואח"כ לכתוב שבמקום שטעה כהן אין מפסיקין כו' וצ"ע

החותם בכבוד רב,
שמואל דוד בערקאוויטש

תשובה:

שלום וברכה

זה אכן מעניין מאוד, הסיבה לכך היא משום שסעיף ו' הוא מקרה מאוד דומה לסעיף ז', בישראל שעלה במקום כהן, ולכן כך התגלגלו הדברים.

יום נעים.