אדם שהתעלף, האם מותר לנסוע בשבת

שאלה:

1.האם מי שיתעלף באמצע ארוחת שבת מותר לו לנסוע לבית חולים?
2. האם יש דרגות מסוימות לפיקוח נפש?

תשובה:

שלום וברכה

אדם שמתעלף בלי מחלות רקע וכדומה, אינו צריך לנסוע לבית חולים גם ביום חול.. יש לשתות מים ולשכב, וללכת ביום חול לעשות בדיקות דם לראות שהכל בסדר. אם יש סיבה לחשש בגלל מחלות רקע וכדומה או מערכת חיסונית בעייתית, מותר לפי חוות דעת מקומית של יודעי דבר בין המשפחה וכדומה, לנסוע לבית חולים. קשה לתת הגדרות מדוייקות, בכל מקרה בו ההגיון אומר שיש חשש פיקוח נפש ואין באיזור מומחה רפואי שיקבע, ניתן ללכת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קשה לענות על שאלה כזו, בדרך כלל הכי חשוב לא לערב רגשות בהחלטה. כלומר צריך לחשוב מה היית מייעץ לאדם זר לעשות במקרה כזה…