ביטול עיסקה עם אדריכל בטענה שאינם טובות עבורו

שאלה:

שלום
הכלל שהמוציא מחבירו עליו הראיה
במידה וביצע בעל מקצוע עבודה עבור אדם והוא אף העביר את העבודה לאדם
כגון אדריכל שיצר תוכניות עבור בניה ומסרם ללקוח
והלקוח טוען שהתוכניות לא טובות בשבילו והוא לא רוצה אותם אבל זאת לאחר שהוא קיבל אותם
מי נחשב למוציא באופן זה ?

תשובה:

שלום וברכה,

הדין של המוציא מחברו נאמר כשיש ספק בין הצדדים, או כשיש הכחשה.

דין של הממע"ה לא שייך במקרה הנ"ל. ולכן, אם אין טענתו של הלקוח מתקבלות לדחות את העבודה של האדריכל, חייב הלקוח לשלם עבור העבודה, הגם שאינו מוצאת חן בעיניו. ואם צדקו טענותיו של הלוקח, שיש סיבה הוגנת לבטל את העיסקה עם אדריכל, אין הלקוח חייב לשלם.

יש להדגיש שחובת ההוכחה מוטלת על הלקוח לברר שהעבודה לא טובה, וצריך להצדיק את עצמו כדי לבט את העיסקה. שכיון שהוא הזמין מתחייב לשלם על העבודה, וכדי לבטל את העיסקה עליו נטל ההוכחה.

בהצלחה.