שינוי שם

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אמא שלי נולדה עם השם אנט ומקובל אמר לה שהשם לא טוב וכדאי להחליף אז עשינו זבד הבת והחלפנו את השם שלה לחנה.כאשר אני מתפללת אני צריכה להזכיר את שמה החדש או את שני השמות?

תשובה:

שלום וברכה

שם תלוי בהשתמשות בני אדם, ולכן אם יש אנשים שמשתמשים בשם חנה יש להזכירו, ואם אף אחד לא משתמש והכל היה רק אירוע חד פעמי, השם בטל. כך גם לגבי אנט, אם השם נשכח ואין שום אדם שמשתמש בו, הוא בטל, אבל אם יש מישהו שמשתמש בו יש להזכירו. אני מניח שיש אנשים שמשתמשים בכל אחד מהשמות, וממילא שניהם קיימים ויש להזכירם.

ערב טוב ומבורך.