בא בחלום ונתן כסף

שאלה:

שלום הרב. לאחרונה נראית לי בחלום חבר שלי שנפטר לפני כמה שנים,והנה בחלומי בא אלי ונתן לי ציק בסכום של אלפים שקל! האם יש איזה כוון בזה? אולי מובא בגמ' משהו על זה או כדומה?

תשובה:

בדרך כלל אין ממש בחלומות, אבל אם החבר נפטר לפני זמן רב ולא נראה שחשבת עליו ביום, כדאי שני דברים לעשות: א. למחול לו בלב שלם על כל סכום שאולי הוא חייב לך. שנית ללמוד משהו לעילוי נשמתו.

שבת שלום ומבורך.