לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מליחת כבד בתוך כלי

שאלה:

פיזרתי על הכבדים לפני הצלייה מלח (רגיל -לא גס) והנחתי בצלחת עמוקה ( לא מנוקבת) ולאחר מכן צליתי מה דינם?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה אין לעשות זאת, אבל בדיעבד שנעשה – אין צורך להכשיר את הצלחת, בפרט שמן הסתם מלחת רק מעט מלמעלה.

מקורות:

ראה רמ”א סי’ סט סעי’ א שמנהג בעלמא הוא שלא להשתמש בכלי שמלחו בו בשר כל שלא שההה בו כ”ד שעות, וראה חכמת אדם כלל ל סעי’ ו, שדין זה אמור רק בכלי המיועד לכך, ואילו בכלי שמלחו בו באופן אקראי לא החמירו להכשירו.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל