אמרו קדיש בטעות בין קריאת ראש חודש לחנוכה

שאלה:

שלום לרבנים 1 בסת ברח אחר קורא 3 אמרו קדיש במקום אחר רביעי מה לעשות להפסיק את הקדיש? מה הדין עם סים כבר תקדיש? .2 מה הקשר שרחל מתה בדרך גם בנימין ימות פמד פס כב ויגש? אשמח למקורות תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אם נזכרו לפני שאמר בעגלא ובזמן קריב שכבר נתחייבו בעניית אמן יהא שמיה רבה, יפסיק, ואם כבר אמר תיבות אלו – לא יפסיק. כמובן שדין זה אמור רק בנדון שלנו שניתן לומר שם קדיש ולא במקום שזו טעות גמורה ואין כלל ענין באמירתו עתה.

ראה רש"י שם ושפתי חכמים, שכביכול חששו שטבע הבן כטבע אמו שמחמת הגעגועים שיש לו על אביו יבוא לחולשה וימות בדרך.

מקורות:

שו”ת אגרות משה או”ח ח”א סי’ א אות יג.