הצהרה כדי לקבל שכר עידוד

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני עובדת במשרד ממשלתי
ואחד ממרכיבי המשכורת הוא שכר עידוד,
האם ניתן לדווח חצאי אמיתות כדי לקבל את מלוא הסכום? אבהיר בזה כי התנאים לשכר עידוד אינם משקפים נאמנה את כמות העבודה ואת התפוקה
חנוכה שמח
אפרת

תשובה:

שלום וברכה,

לדווח חצאי אמיתות מבלי להוסיף שעות או עבודות שלא היו, והם נותנים שכר עידוד על דיווח מסוג זה, מותר.

חודש טוב וחנוכה שמח.

נפת…

מקורות:

ראה פתחי חושן שכתב שאסור לגנוב מהמדינה גם לשיטות שאין דינא דמלכותא בארץ ישראל. אך לנצל פרצות בחוק מותר, מאחר ונוהג כחוק.

במקרה דנן מותר שהם נותנים על פי ההצהרה שלך.