אמירה לנכרי להרים את מתג החשמל

שאלה:

שלום וברכה,
אם נפל כל החשמל בבית בשבת, ויש ילדים קטנים שהקור יכול להזיק להם, האם מותר לומר לגוי שירים את החשמל כדי שיידלק המזגן שכבה [שהרי קטנים הם כחולה שאין בו סכנה], כאשר עם הרמת מתג החשמל בארון החשמל נדלקים גם האורות בבית, גם הפלטה, וכן שאר מכשירי החשמל?
אם מותר, האם מותר גם ליהנות בשבת גם משאר הדברים שחודשו, כגון אם היו על הפלטה דברים לחים שהתקררו לגמרי, ומחמת הרמת המתג הם התחממו; או שנדלק האור במקום שהיה חשוך לגמרי, ורוצה לקרוא שם כעת [שהרי הרמת המתג הייתה בהיתר, כדי שיהיה חימום לקטנים]?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם אכן הקור גדול ויש צורך ממשי במזגן עבור הילדים [בינתיים עוד לא היה לנו כזה קור השנה בארץ ישראל] מותר לומר לגוי להרים את מתג החשמל, וכיון שזה נעשה בהיתר מותר גם ליהנות מחום הפלטה ומהאור. אבל אם אין צורך ממשי, יש לדעת שאפילו בדרך רמז שלא בדרך ציווי אסור, כיון שהדלקת האור [בשונה מכיבויו] יש בה הנאה ולא רק מניעת צער, והנאה ממעשה שבת של גוי הנעשה לצורך יהודי אסורה גם אם הוא זאת מעצמו.