לווית המת

שאלה:

שלום

השבוע היינו בהלוויה של הרב שטינמן זצ"ל ואנחנו ירושלמיים אז עד שהגענו כבר המיטה היתה סמוכה ממש לבית הקברות ובעצם לא ליווינו ממש את המיטה, רציתי לשאול, עצם זה שהגעתי לבני ברק לאזור בית הקברות נחשב שלוויתי ארבע אמות?
כמו כן כהמשך לזה רציתי לדעת בדיוק את הגדר של ליווי המיטה, האם זה צריך להיות בדיוק ברחוב שבו נמצא המיטה? באותה העיר מספיק? מה הגדר של הליווי? מקוה שהשאלה הובנה.

ישר כח

תשובה:

שלום וברכה

ברור הדבר שבלוויה המונית כל כך שמשתרעת על פני כל העיר ואף מחוצה לה, כל מי שהיה בסביבה השתתף בפועל בלוויה ואין כל הבדל אם היה סמוך ממש למיטה או לא.

שנזכה תמיד לכבד את התורה ולומדיה!