שירותים לפני האכילה / ברכות לגוי לרגל השנה החדשה

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!

1) לפני ששמתי את החנוכייה במקפסת שמתי לב שיש רוח. ואז חשבתי על פתרון אשמח אם הרב יכול לומר לי האם זה בסדר.
מכיוון שיש לנו רשת עם חורים במרפסת הנחתי על מעקה המרפסת את החנוכייה , לקחתי ניילונית שקופה (של דפים) והדבקתי אותה לרשת כך שאפשר לראות את החנוכייה דרך הניילונית ומצידי החנוכיה הנחתי קופסאות . האם זה בסדר?
2) אם אני אוכל לחם אך נכנסתי קודם לשירותים. האם אני יכול ליטול פעם אחת ? מתי עלי לברך על נטילת ידיים ומתי אשר יצר?
3) אם גוי (בבית הספר)מברך אותי בחנוכה שמח, האם אני יכול לברך אותו בשנה טובה או שזה משום הודאה בעבודה זרה?

תודה רבה וחנוכה שמח

תשובה:

שלום רב,

1. מצוין. ממש פתרון יצירתי.

2. בענין שירותים לפני האכילה ראה כאן בהרחבה.

3. כמובן שמותר לך לקבל את ברכתו בחנוכה שמח, ואף מותר לך לברכו בשנה טובה. ראה במסכת כלה רבתי (פ”ג הלכה א’) שואלים בשלומם ואפילו ביום אידם מפני דרכי שלום, ובודאי כאשר אתה רק אומר לו שנה טובה.