מבחן עם חומר פתוח

שאלה:

לכבוד הרב, במכללה שאני לומדת בה, יש חובה לעשות מבחן בזהירות בדרכים של משרד החינוך,
עשיית המבחן נעשית באמצעות האינטרנט שכל אחת עושה בביתה.
יש המון חומר למבחן הזה,
כשדיברתי עם חברותי כיצד אפשר לעשות מבחן כזה,
הן אמרו שהם עושות עם חומר פתוח, כי לא כתוב שאסור.
בכל זאת ניגשתי ושילמתי למבחן, ועשיתי עם חומר סגור,
נכשלתי!

שאלתי, בתור חוות דעת הלכתית,
האם מותר הדבר לעשות את המבחן עם חומר פתוח (שסביר להניח שככה הרוב עושות ועל דעת זה המבחן..), במבחן אין מקום שעלי להצהיר כי עשיתי זאת עם חומר סגור.

חברות אמרו לי שהגיוני שברור להם שככה כולם יעשו, ורציתי לשמוע חוות דעת הלכתית בנושא.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

בדרך כלל מבחנים נעשים עם חומר סגור. במקרה שלך שמסתבר שמסכימים לפתוח את החומר בשעת המבחן, ולא מתריעים לסגור, והרוב כך עושים, יש להתיר שלא יחשב גניבת דעת.