האם ניתן לחזור מחוזה עבודה

שאלה:

האם ניתן להתחרט אחרי חתימה על חוזה עבודה?

תשובה:

שלום וברכה,

חתימה על חוזה נחשב לקניין, ולא ניתן לחזור מקניין רק אם יש מחילה משני הצדדים.

אמנם הפועל שכיר שהתחייב בקניין לעבוד, נחלקו הפוסקים האם יכול לחזור כדין פועל שיכול לחזור באמצע היום. ודעת רוב הפוסקים שאין יכול לחזור בו.

בהצלחה.

מקורות:

קניין על שכירות פועלים ראה שו"ע סימן שלג סעיף א.

פועל שעשה קניין, דעת הריטב"א בתשובה סימן קיז שאין יכול לחזור. אמנם הש"ך שם ס"ק יד חולק על הדין והסיק שגם דעת הריטב"א כמותו. אמנם המעיין בריטב"א שלפנינו נראה שלא כדברי הש"ך. וגם בפת"ש שם ס"ק ה שהביא דעת הרבה פוסקים דלא כש"ך, ואין יכול לחזור בו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם עצם העובדה שיש סעיף בחוזה שמתיר לאחד משני הצדדים לסיימו מעניק כאן פתח לסיים אפילו אם לא התחילה ההעסקה. אמנם סעיף זה מתייחס במקרה וכבר העובד התחיל לעבוד באותו מקום?

  2. שלום וברכה,
    צריך לראות החוזה בדיוק מה כתוב. ואם כתוב שכל צד יכול לבטל, יכול לבטל גם אם לא התחיל עבודה. אבל איני מבין א"כ מדוע כתבו חוזה שניתן לביטול. לכן צריך לבדוק את הכתוב.