ברכה על ציצית ללא תכלת

שאלה:

שלום לרבנים בסי קפא סקיז מובא טעם שלא מברכים על מים אחרונים כיון שלא עושים את המצוה כתיקונה שפעם היו נוהגים למשוח את הידים בשמן ערב אבל גם ציצית לא כתיקונה שהרי אין תכלת היום אז למה מברכים? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה
יש הבדל גדול, במים אחרונים אנחנו משנים בעצם מהות הדבר, ומפחיתים בפעולות הנעשות להסרת הזוהמה מהידים. שונה הדבר לגבי ציצית שהתכלת והלבן אינם מעכבים זה את זה, ויש קיום גמור של מצוה עשה של ציצית גם בלא תכלת, אלא שיש מצוה נוספת של תכלת ואותה אין לנו היום. אם התכלת היה מעכב, אסור היה ללבוש בזמנינו בגד שיש לו ארבע כנפות.

ערב טוב.