כתב בעזות בחידושי תורתו

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: ידיד שאל כזה, שכאשר היה צעיר ולמד בתוכנה לרבנות, נתפס בדרך הפוסקים גדולים לומר בדרך חזק וקצת קשה על פוסק אחר כשלא מודו לדבריו כמו הרבה פעמים השיג הש"ך על אחרים, ודאי שכוונתו לשם שמים, אבל זה ידיד מצא בכתביו שהיה צעיר דברים כתובים בצורה אולי לא כ"כ מכובד אבל לא בדרך לא מכובד וביזוי חו"ש. מ"מ חושב שלא שפיר קעביד ורוצה לדעת אם יכול לקרוע דברים שקרע או אסור, ואם אסור אם יש לו לשים בגניזה?

לפע"ד אמרתי שמספיק לא להסיר מילה לא מכובד בקושיא כל שהוא שהעלה על דעת פוסק פלוני, אולם מה שהעתיק מן הש"ך זה אפשר להביא דבריו, אבל אין להוסיף כלום משלו, רק לומר שפוסקים תמו על תירוץ פלוני וכו' בדרך כבוד.

אשמח לקבל חוות דעת

תשובה:

שלום וברכה

אמת כדבריך, שישנה ניסוחים קשים לדרך כבוד ויראה לעשות משהו למען כבוד תלמידי חכמים.

חנוכה שמח.