לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מכנסיים של שעטנז- לפושטו אפילו בבית מדרש?

שאלה:

מעשה שהיה בבחור ישיבה ששם לב באמצע הבית מדרש שהמכנסיים שלו היו שעטנז ודאי. האם הוא צריך לופשטו באמצע הבית מדרש? האם יש בזה בזיון לבית מדרש? האם הוא יכול לחשבן את כל הביטול תורה שהוא יגרום אם הוא פושטו עכשיו, וכולם ידברו על זה וכו'? האם הוא יכול "לרוץ" לחוץ ולפושטו שם?

תשובה:

שלום וברכה

בדיוק על זה אמרה הגמרא "אין עצה ואין תבונה נגד ה'" ויש לו לפשוט את המכנסיים מיד… אמנם כאשר חברו יודע שיש לו שעטנז נחלקו הראשונים אם חייב לספר לו במקום או לקחת אותו למקום צנוע, ראה הרחבה בשני ענינים אלו כאן. כבוד בית המדרש הוא לקיים את חיובי התורה… וביטולה זה הוא קיומה.