ייחוד עם כלה – ליבו גס בה

שאלה:

כלתי מתארחת אצלנו,( היא יתומה ואנו מרגישים אליה כמו בת ) האם אני יכול להשאר איתה לבד בבית כשאשתי צריכה לצאת לסידורים…

תשובה:

שלום וברכה

ודאי נוהגים לגביה כל דיני היחוד, וזה שאתם מרגישים אליה כמו בת זה רק מחמיר את האיסור, שכן הכלל הוא שאף שכאשר בעלה בעיר או יש פתח פתוח לרשות הרבים אין אסיור יחד, כאשר מדובר באשה שליבו גס בה, כלומר הוא רגיל להיטיב איתה ויש ביניהם יחסי קירבה, יש להחמיר גם באופנים אלו, ראה כאן, ומדברי הפוסקים שהקלו בזה בפתח פתוח לרשות הרבים יותר מאשר בעלה בעיר.