לברך ברכת כהנים לפני הנץ או להתפלל בנץ בלי ברכת כהנים

שאלה:

שלום הרב בתור כהן האם עדיף להתפלל מעלות השחר מניין פועלים עם ברכת הכהנים או לאחר הנץ ללא ברכת כהנים ( כמנהג חסידים בצפון הארץ ) ?

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שאם אלו שתי האפשרויות עדיף להתפלל לפני הנץ, בפרט אם יש שני כהנים, שאז הברכה היא מדאורייתא, וחבל להחמיץ מצוה דאורייתא, כיון שהתפילה לפני הנץ גם היא מועילה בדיעבד. אבל למעשה לא הבנתי את הבעיה, תתפלל אחר הנץ, וברכת כהנים תבוא לעשות במנין שלפני הנץ, אין חיוב להתפלל באותו מנין בו אתה עושה את הברכת כהנים, ובכך תרויח הכל. וראה עוד מה שכתבנו בהרחבה כאן.

בהצלחה