ציצית שנקרע ממנה חוט אחד

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
שמעתי שאומרים שמי ששונה פרקו 101 פעם לא שוכח
האם לדעת הרב זה בסדר לשנן כמה פרקים בספר מסויים 101 פעם כדי שלפעמים במצב כזה שאי אפשר לחזור על דברים אני יוכל לחזור?
ועוד שאלה אם יש לי ציצית-טלית קטן שנקרע ממנה אחת הציציות הציצית קטן נחשבת כשרה?

תשובה:

שלום וברכה

  1. זה נראה לי נפלא, אבל חשוב לדעת שגם אחרי מאה פעמים ואחת, עדיין אם לא חוזרים במשך הזמן שוכחים.
  2. אם נקרע חוט אחד הציצית כשרה, אם נקרעו שנים, אם היתה הקפדה בשעת הקשירה שתמיד הצדדים של החוטים באותו צד שאין חשש ששניהם מאותו חוט, היא עדיין כשרה, אם אין הקפדה כזו, יש לחשוש שהיא פסולה. ראה שיטות הפוסקים וההכרעות בשו"ע ומשנה ברורה בסי' יב.