כהן שליח ציבור – ברכת כהנים

שאלה:

כבוד הרב
כהן שהוא ש"ץ איך הוא עושה בברכת כהנים וכמה שיטות יש ומה מומלץ לעשות תודה רבה
נ"ב עם המקורות
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בשלחן ערוך נקט בפשיטות שכהן הניגש לפני העמוד אינו מברך ברכת כהנים, אא"כ הוא הכהן היחיד. אולם המנהג רווח מאוד כשיטת הפרי חדש שאם הוא מתפלל מתוך סידור ומובטח שיחזור לתפילתו הוא כן נושא את כפיו, למרות שרוב הפוסקים חולקים על כך, ראה שו”ע סי' קכח סעי’ כ ובמשנה ברורה שם. לכן לדעתי אם אין הכרח עדיף לכהן שלא לגשת לפני העמוד ולא יכנס לספקות כאלו, אבל אם ניגש ינהג כשיטת הפרי חדש הנ"ל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הדין במקרה שאין כהן אחר והכהן הש"צ לא עקר רגליו ברצה (באונס)? האם מיקרי שעלה וממילא לא ירד או שמא משום ואינו עולה לדוכן אלא נשאר במקומו לא נחשב כעלה וממילא ימשיך שים שלום/יאמר או"א כאילו אין כהנים כלל?