טווית ציצית על ידי מכונה חשמלית

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי מספר שאלות
1.שמעתי שאומרים שיש טליתות קטן שהיום מיצרים אותו במכונה שזה לא תופס בתור שמשהוא שם ציצית קטן?
2.ואם מישהוא קנה ציצית שמסתבר שהיא ציצית מכונה האם חייב לפרום אותה מהתחלה ולקשור אותה או שאפשר לתפוס אותה להגיד לשם מצוות ציצית ובכך היא נעשת כשרה?
3.ועוד שאלה כבוד הרב אם יש שיעור עם אברך קרוב לבית שלי שאורך הרבה זמן ואם אני הולך אליו שהוא מתמשך עד מאוחר יש סיכוי שאני לא יקום לתפילת שחרית יהיה מותר במצב הזה ללכת או שיהיה עדיף יותר שלא ללכת?

תשובה:

שלום וברכה

חוטי הציצית צריכים להיות טווים ושזורים לשמה, ונחלקו הפוסקים אם טוויה על ידי מכונה [כאשר הלחיצה על הכפתור נעשית לשמה] מועילה לענין זה, האם צריך שזה יעשה מכח האדם דוקא: החסד לאברהם מהדו"ת או"ח סי' ג מתיר, וכן דעת האחיעזר ח"ג סי' סט, החזון איש סי' ו ס"ק י, הר צבי ח"א סי' י. ולעומתם רבים אוסרים, ראה דברי חיים ח"ב סי' א, מחנה אברהם או"ח סי' ג, אמרי אש סי' א ועוד רבים. לכן ברור שיש להחמיר שלא להשתמש בציצית כזו, כנמו שכתב המנחת יצחק ח"ב סי' צח, ועוד עוררו שחלק מהמתירים לעיל לא דיברו על מכונה חשמלית שזה גרוע יותר, אלא מכונה של פדלים ובחשמלי הדין הרבה יותר חמור. וכיון שציצית מאוד זולה, אין להקל. פרימת הקשירה לא תועיל כלום.

תתאמץ ותקום לשחרית… אני מניח שהוא לא מלמד עד 12:00 בלילה… לחילופין תמצא שיעור דומה בשעה נוחה יותר.

בהצלחה רבה!