האם מותר לעבוד כנציג בחברת אינטרנט לא מסונן?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
האם מותר לעבוד כנציג שירות לקוחות או טכני בחברת אינטרנט לא מסונן? זה יכול לכלול מכירה לאנשים של אינטרנט פרוץ, אפילו בקשה לפתיחה של אתרים לא טובים אולי.
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר באופן מובהק באינטרנט שאינו מסונן אל תעבוד שם.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. פשוט בעיני שזה מסייע לדבר עבירה, אינטרנט שאינו מסונן הוא חטא בכל מקרה, כי כל הזמן קופצים דברים פירסומות וכדומה, כמו כן יש איסור מוחלט להחזיק אותו בבית, אפילו אם לא משתמשים, כמו שאמרו בגמ' בב"ב לענין העוצם עיניו מראות ברע שנקרא רשע…

  2. מחילה מכבוד תורתך אבל אפשר לדמות את המקרה להיתר שמובא ביחוה דעת וכן בשות שבט הלוי גבי מכירת בגדים לא צנועים שכיוון שיש אפשרות שירכוש הבגד הלא צנוע ממקום אחר אין זה דין של לפני עיוור, וכן גם אם יקנה יש פה ספק איסור שכן יש צד שתלבש הבגד מתחת לבגדים צנועים וכיוצא בזה,ולכן הוא הדין כאן,שהרוכש אינטרנט בכל מקרה ירכוש ממך או ממישהו אחר וכן מצד מסייע אין כאן שכן יש ספק שמא ילביש תוכנת סינון ראויה ואז אין איסור כלל.