דימום לאחר הפסקת גלולות

שאלה:

כחלק מטיפול פוריות הרופא הורה לי לקחת גלולות (למניעת הריון). מהיום הראשון למחזור עד היום העשירי. ביום ה-11 טבלתי וכבר למחרת ראיתי דימום קטן שהמשיך ביום שלמחרת וגם היום ראיתי דם. האם זה מטמא? (הרופא אמר שזה צפוי לראות דם אחרי שמפסיקים גלולות אבל הוא לא יודע אם זה מטמא או לא.)

תשובה:

שלום וברכה

ברור שדימום מהרחם מטמא, כמובן כאשר זה בא בצורה של כתם ולא ממש דימום, זה תלוי בגודלו ועל מה הוא נמצא, לכן אם מדובר רק במשהו קטן שראית על בגד או נייר קינוח, תפרטי לנו ונשמח לסייע, אבל באופן כללי מה שנשמע ממך שזה אוסר, וזו אכן תופעה טבעית אחרי הפסקת גלולות.

בהצלחה