המורה טעה וסבר שהייתי בשיעור

שאלה:

אם לא הגעתי לשיעור בבית הספר והמורה חשב שהגעתי , ורשם שהגעתי, אני צריך להעיר לומר לו על זה?

תשובה:

שלום וברכה,

אין צורך להודיע למורה שנעדרת מהשיעור. איסור גניבת דעת קיים רק במקרה שעושה פעולה שמטעה את חברו, אבל אם טעה מעצמו אין חיוב להדיעו שטעה.

בהצלחה.

מקורות:

הגמרא בחולין דף צד ע"ב מספרת שמר זוטרא הלך מעיר לעיר ורבא ורב ספרא בדיוק היו בדרך לעיר שיצא מר זוטרא, ופגשו אותו מחוץ לעיר. מר זוטרא סבר שהם יצאו לקראתו, לכן אמר להם מדוע טרחתם עבורי. ואומרת הגמרא שרבא אמר שלא צריך להודיע לו שלא טרחו לכבודו, ואין בזה משום גניבת דעת, מאחר והוא הטעה את עצמו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה,
    אם השכר ממשי על השיעור, אסור. ואם השכר לא על השיעור ישירות, אלא על התעודה שניתנה בסוף,והתעודה ניתנת על סדרת שיעורים, וחיסר שיעור אין חובה לדווח על החיסור.