הדלקת מזגן בשבת בשינוי לצורך ילדים

שאלה:

שלום לכבוד הרב האם מותר להדליק מזגן בשינוי לצורך ילדים קטנים שהחום כבד תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

חלילה, זה ודאי אסור לגמרי. ראשית, אף שאמרו חכמים הכל חולים אצל צינה, לא מצינו שהכל חולים אצל חום. החום אינו גורם לחולי אף שהוא כמובן מפריע ומציק מאוד. כמו כן, גם לצורך חולה לא התירו הדלקת חימום בחורף אלא על ידי גוי ולא על ידי יהודי אפילו בשינוי, ראה שו"ע סי' שכח סעי' יז, ויש לזכור שלדעת החזון איש, הדלקת מזגן אפילו על קור בשבת אסורה מהתורה.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שו"ת מנחת יצחק חלק ג סימן כג
    א"כ הרי ס"ל דמחמת ההרגל הוי להו ג"כ כחולים, ובזה א"ש דאף לדברי המג"א דמחמיר בצער לבד, מ"מ בכה"ג הוי ג"כ כחולים. ובזה כיון דתלוי בהרגל, א"כ בודאי גם בנוגע לחום, כיון דהורגלו בכך, לפתוח המאורר בכ"פ שחם השמש מאד, בודאי לא גרע מזה, כן הי' נראה לכאורה.

  2. אמת, אבל לא נהוג כך להורות, בפרט שהעובדות הן שמבוגרים סובלים מהחום יותר מילדים, וברור שדבריו אמורים בחום קיצוני, וכאמור גם בזה נהגו להקל רק בגוי ולא ביהודי ע"י שינוי ראה במקור שציינתי.