נטילת ידים אחרי גילוח זקן / נגיעה במאכלים אחרי שירותים

שאלה:

שלום רב, לאחד שמקפיד שלא לאכול מאכל שנגעו בו בלא נטילת ידים שחרית, האם שייך הקפדה זו גם אם נגעו בו בלא נטילת ידים לאחר גילוח. [במקרה זה, המגלח הוא שנגע].

תשובה:

שלום וברכה

ראשית המגלח זקנו אינו חייב נטילת ידים, רק בשיער הראש יש חיוב, ראה אור לציון ח"ב פרק מד אות ה, והליכות שלמה פ"ב ס"ק י. אולם גם בשיער הראש אין להקפיד על נגיעה באוכלין כיון שעיקרה משום טינוף. כמו כן אפילו ביציאה מבית הכסא שיש שחששו בזה לרוח רעה, לא נהגו להקפיד על איסור הנגיעה באוכלין אלא לכתחילה בעלמא, ראה לב חיים ח"א סי' ג ושו"ת מהר"ם בריסק סי' י, ולעומתם ראה כאן שיש מגדולי עולם שסברו שאין אסיור אפילו להכניס מאכל לבית הכסא.