נטילת ידים בשירותים

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
תודה שוב על כל התשובות לשאלות אני כל כך מתרגש שיש כזה ארגון. שהקב"ה ישלם שכרכם.
1) בבית הספר בו אני מלמד יש גויים ובארוחת הצהריים יש שמן פתוח אין בעיה שמעבירים את השמן מגוי ליהודי נכון? ואם אין בעיה אז מה הבעיה שיש בשמן עם גויים?
2) נטילת ידיים: יש שירותים בבית הספר ואין ברזים בחוץ. האם אני יכול ליטול ידיים בתוך השירותים ולברך בחוץ גם אם אין מחיצה?
3) אם יש מחיצה אך למטה יש רווח האם זה תופס? כמה מחיצה צריך?
4) אם אין מחיצה ויש אפשרות לכסות את האסלה האם זה בסדר?
5) אם אין מכסה לאסלה מה עושים במצב כזה?
6) אם אני לוקח נטלה מתוך השירותים ונוטל בחוץ לתוך פח מצד אחד התחייבתי בנטילת ידיים שהרי נכנסתי לשירותים ( אפילו אצבע אדם הכניס חייב בנטילה) אם כן איך אני נוטל ? פעם אחת כמו של לחם וזה תופס גם לנטילה של הכניסה לשירותים?

סליחה על ריבוי השאלות פשוט כל סיטואציה היא הכרחית לי.

תודה רבה ושבת שלום!

תשובה:

שלום רב

אם השמן כשר באופן ברור אין בעיה בכך שגוי נגע בו.

בדיעבד אפשר ליטול בפנים ולנגב ולברך בחוץ.

אם יש מחיצה מותר גם אם יש רווח.

כיסוי האסלה אינו מספיק, כיון שהחדר עצמו נחשב מקום שאסור לברך שם.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. הנושא כאן הוא חלוקת רשויות, ויש שהקלו בזה אפילו בצורת הפתח בלבד, ראה דברי חיים ח"ב סי' עא אלא שיש שהחמירו כיון שרואה את המקום, ותלוי במחלוקת הרא"ש והרשב"א הידועה בענין זה. כמובן בכל מקרה עדיף לברך בחוץ ולא לבוא לספקות בענין.

  2. גם אם צורת הפתח מועיל היינו שיש על זה תורת פתח ועי"ז המקום מחולק משל חבירו, אבל אם יש רוח ג' טפחים למטה הרי זה גרוע מצוה"פ שאין כאן חילוק רשויות כלל