טיסת כהנים מעל בתי עלמין

שאלה:

שלום רב, שמי יהודה פינסקר תושב מושב היוגב בעמק יזרעאל. בעמק יזרעאל באזור בסיס רמת.דוד על פי החלטת ממשלה מתכננים להקים שדה תעופה בין לאומי זהה לגודל הפעילות של נתב"ג. מלמידה שלנו על מסלולי הנחיתה וההמראה נראה כי המטוסים גם בניחתה וגם בהמראה יעברו בגובה נמוך מאוד מעל מספר בתי עלמין. להקמת השדה ישנן מספר חלופות: אי בים, נבטים וצפון הנגב, חיפה – בכל המקרים האלו בכיווני ההמראה והנחיתה אין בעיה של מעבר מעל בתי עלמין, משום מה במקרה של בדיקת החלופות עניין בתי העלמין לא נלקח בחשבון. אם מתכננים שדה תעופה נוסף וכאמור מדובר עך כ 20 מיליון נוסעים בשנה, חשוב לקחת את כל הגורמים המשפיעים בחשבון. גילוי נאות – בעמק יזרעאל והסביבה יש התנגדות גורפת להקמת השדה בעמק יזרעאל מהרבה סיבות. אבל לעניניו אני מבקש לדעת מה עמדת הרבנים במצב הזה בו מתכננים שדה תעופה חדש בלי לקחת בחשבון את בעיית הכהנים. אגיד בנוסף שבגלל צפיפות האזור , לא יהיה ניתן בעתיד לשנות כיווני מסלולים כך שהמטוסים לא יעברו מעל בתי העלמין. אני מבקש לדעת האם יש לכם עמדה בעניין, ואם כן למי צריך לפנות כדי להעביר מידע נרחב על התוכנית. תודה רבה שבת שלום.

תשובה:

שלום רב

ראה כאן מאמר ארוך בענין ומס’ הטלפון של הועדה המטפלת בסידור טיסות כשרות לכהנים.