שעטנז בשני בגדים שונים

שאלה:

לכבוד הרב שלום, לימדתי בכיתה את איסור שעטנז, ואחת התלמידות שאלה – אם לובשים חולצה מצמר, ועליה עוד חולצה מפשתן, האם זה אסור אפילו שזה לא תפור ביחד אלא רק אחד על השני?

תשובה:

שלום רב

איסור שעטנז הוא דוקא כששני המינים ארוגים באותו הבגד.

מקורות:

ראה שו”ע יו”ד סי’ ש סעיף ד, ושם שנחלקו הפוסקים כאשר שני הבגדים קשורים יחד על ידי קשר של קיימא האם הם נעשים כבגד אחד ויש בכך איסור או לא. ומכל מקום במקרה שהזכרת ודאי אין חשש.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הגבתי כבר ע"ז ומאיזה טעם לא נתקבלה ההערה ואני חוזר וכותב לאפרושי מאיסורא שלכאורה הרב המשיב שליט"א שכח להראות שברמ"א מפורש שאם אי אפשר לפשוט בגד התחתון בלי לפשוט בגד העליון יש בזה איסור