הקב"ה מוותר על עבירות?

שאלה:

בן אדם שהעביר על מידותיו אז כל העבירות שלו נמחקים כמו שכתוב ״המעביר על מידותיו מעבירים לו כל פשעיו״
אז גם העבירות של בין אדם לחברו? וזה יותר עוזר מתשובה?
הדרגה הכי גבוהה בגן עדן היא מי שמזכה את הרבים אז מי שמזכה את הרבים ומעביר על מידותיו לכאורה אין לו עבירות והוא בדרגה הכי גבוהה בגן עדן אז יותר מי משלומד תורה כל היום?
וכתוב בתפילה של רבי ישמעאל כהן גדול שמי שקורא את התפילה כל יום בכוונה אז רבי עקיבא ורבי ישמעאל ערבים שיהיה לו חלק טוב בעולם הבא. אז הם מבטיחים שמי שקורא את זה יש לו עולם הבא אבל אם הוא עושה עבירות אחרות?

תשובה:

שלום וברכה

אין עבירה שנמחקת בלי תשובה, ובמצוות של בין אדם לחברו התשובה כוללת גם פיוס של החבר, אלא שאם העביר על מידותיו, זוכה שמן השמים מרחמים עליו ואינו נענש כן אלא זוכה למידת ארך אפיים, שממתינים לו עד שיחזור בתשובה. בכל מקרה בגיעו לבית דין של מעלה, לא יתכפר לו בלי תשובה, אלא שיקבל שכר על מידותיו הטובות.

כל יהודי יש לו עולם הבא למעט מחטיא את הרבים וכדומה, אבל זה לא בהכרח קורה מיד… בתחילה מכפרים על העוונות בגהנום וכיוצא בזה, ואחר כך נוחלים גן עדן על המעשים הטובים, כל אחד לפי דרגתו ולפי מה שמגיע לו. לכן בשנה הראשונה לאחר הפטירה עושים הרבה לעילוי נשמת הנפטרים, כיון שזמן רשעי ישראל בגהנום 12 חודש.