הזכיר אדוני שהוא לשון חול והתכוין לשם ה'

שאלה:

שלום רב
מה הדין אם אדם קרא את בתורה מילה שנראית כמו שם אדנות רק שבניגוד לשם אדנות שהניקוד תחת האות נון היא קמץ (גדול), במילה שקרא יש פתח והכוונה – האדונים שלי, כדוגמת מה שאמר לוט למלאכים כשבאו לביתו על מנת להציל אותו מחורבן סדום.
"ויאמר הנה נא…. סורו נא אל בית עבדכם…"
העניין הוא שבזמן הקריאה התכוונתי לשם אדנות כי לא הבחנתי בשינוי הניקוד.
האם ישנה הזכרת שם שמיים לבטלה? זה נשמע אותה מילה בקריאה, אבל כאמור הניקוד שונה.

תשובה:

שלום וברכה

אם היתה לך כוונה מפורשת לשם ה' מסתבר שזו הזכרה לבטלה, אבל אם לא חשבת על כלום, רק שאם היית מתרכז לרגע היית מתכוין לשם ה' כי לא ידעת את פירוש הפסוק, אין כאן הזכרת שם שמים לבטלה. באופן כללי שמתי לב שיש לך לחץ מהנושא של שם שמים לבטלה. שים לב לתת את הגבול בין הזהירות שאכן נדרשת לנושא של חרדה מוגזמת, הגבול לפעמים עדין וזה יכול להיות מסוכן. שלא תפתח לחץ מיותר. תמיד צריך לזכור שלא ניתנה תורה למלאכי השרת, וקורה ששוגים והוא רחום יכפר עוון. הקב"ה אוהב את הטעויות שלנו שבסך הכל מעידים על העשייה הרבה…

בהצלחה רבה