נדרתי לשמור שבת, אפשר לעשות התרת נדרים?

שאלה:

שלום, הייתי בפרשת חלה לא מזמן.. והרבנית שאלה מי מוכנה לקחת על עצמה 7 שבתות והיא איחלה שבעזרת 7 השבתות האלה עם הבן זוג הנוכחי הוא המיועד שיהיה טבעת ועם לא שיגיע המיועד.
אני וחברה הרמנו יד.
אנחנו לא מצליחות לשמור את ה7 שבתות האלה, זה מאוד קשה לנו ואנחנו לא מתחברות.
האם זה נדר וצריך לעשות התרת נדרים?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע את הנוסח המדוייק שבו הדברים נאמרו כדי לקבוע אם זה נדר, אבל חובה לזכור שחילול שבת חמור לאין ערוך מאיסורי נדרים, והשכר הצפון על שמירת השבת הוא אין סופי! יהודים מסרו נפש על שמירת השבת במצבים הכי קשים! באושוויץ, באינקוזיציה, ברדיפות נוראיות. ידוע הדבר שבארה"ב בתחילת המאה שעברה יהודי שביקש לשמור שבת לא היתה לו פרנסה, ויהודים רבים עמדו באומץ ופוטרו כל שבוע ממקום עבודתם, ורעבו ללחם, העיקר שלא לחלל את השבת. היה יהודי שאסף את כל מכתבי הפיטורין שלו ועשה מזה קישוט נאה לבית כדי שכל צאצאיו יוכלו תמיד לראות כמה צריך להתאמץ ולא לוותר על שמירת שבת! היום כל כך קל, רק לוותר על כמה הנאות ובמקביל למלא את השבת במשפחתיות חברות נעימה ורוגע, וכך זוכים לכל הטוב.

אל תוותרי, קחי את זה על עצמך קבוע ותראי ישועות!