קבורת ספק יהודי בבית קברות יהודי

שאלה:

בס"ד
שלום רב
יש לי חבר שאבא שלו כנראה היה יהודי, אני כותב כך מכיוון שהוא היה גר באוקרינה במקום עם קהילה יהודית שהיה להם רב שם שליווה את כל הקהילה יחד את שהם (שני ההורים, והרב) עלו לארץ הקודש,
חשוב לציין שהם לא שמרו תורה ומצוות
הרב הוא אורתודוקסי
האבא נפטר מלפני כשבוע והבן לא יכל לקבור את אביו בבית קברות יהודי, אלא באזרחי בבית העלמין "שערי מנשה" (הקבורה נעשית ע"י רב רפורמי לפי הנחיות של אותו הרב מאוקרינה)
הבן ניסה להוכיח לרבנות יחד עם אותו רב שהיה נוכח בברית מילה של האבא,
לבסוף נפסק שם שאין שום וודאות ואין ראיות או מסמכים המעידים שאכן הוא יהודי, ואין רשות לקוברו בבית קברות יהודי
השאלה האם יש עניין כל שהוא לנסות להמשיך להוכיח את יהדותו של אביו בכדי שיקברו אותו בבית קברות יהודי כהלכה?
כי אמו רוצה להיקבר לידו והיא כן יהודיה

תשובה:

שלום רב,

אני מניח שהכוונה היא לחלקת קבורה שהיא נועדה לאנשים חסרי דת. ובמילים פשוטות יותר ככל הנראה כולם או רובם שם אינם יהודים. ואם כך, מאחר שהוא סבור שאביו יהודי בהחלט כדאי לו להעמיק את הבירור ולבדוק האם יש בידו ראיות שהוא יהודי, ואם אכן כן, עפ"י הלכה לכאורה אפשר להעביר אותו לבית קברות יהודי.