שותף לדבר עבירה

שאלה:

שלום וברכה
אני עובד במקום שיש צורך להשבית את מערכות המחשוב לצורך עבודות תחזוקה של מערכת החשמל, השבתת המערכות תתחיל לדאבוני בתוך השבת ועלי הוטל לעלות בחזרה את המערכות אחרי סיום התחזוקה שזה יוצא הרבה אחרי יציאת שבת קודש.

שאלה:
האם אני יכול לבצע עבודה זו גם אם היא התחילה בתוך השבת, החשש שלי שאני שותף לדבר עבירה.

תשובה:

שלום וברכה

אני לא רואה קשר בינך לבין המלאכה הנעשית בשבת. אני משניח שהם בלאו הכי יעשו זאת, ואם אתה לא תרצה להפעיל שוב את המערכות ימצאו מישהו אחר שיעשה זאת, אבל לא יוותרו על הפעולה, כך שאתה לא גורם ולא שותף למעשה הנעשה באיסור. אם אכן אתה גורם בעל השפעה במערכת, ואם תבקש לעשות זאת לאחר השבת, ותציע גם להתאמץ לעשות זאת לפנות בוקר כדי שלא יצטרכו לעשות מלאכה בשבת וכו', וע"י זה תמנע חילול שבת, קדוש יאמר לך, אבל אם אין לך השפעה, אין לך שום איסור להפעיל את המערכת לאחר השבת.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.